Hirdetés

Ha a nyugdíjasok október 15-ig befizetik a gázszámlájukat, akkor…

Hirdetés

Az MVM október 15-ig fogadja a gázszámlák befizetését, függetlenül attól, hogy a számlán milyen dátum szerepel esedékességként – olvasható a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében. Ennek oka valószínűleg az a panasz, amelyet a Nyugdíjasok Parlamentje nyújtott be az MVM-hez a korai kifizetési határidőkkel kapcsolatban. A most kapott gázszámlákat a havi nyugdíjfizetés esedékessége előtt 5 nappal kell befizetni – adta hírül az RTL Híradó szeptember 28-án, szerdán.

Az öt nappal korábbi fizetési határidő meghatározása problémás azon nyugdíjasok számára, akik átutalással kérték a kifizetéseket, mivel a nyugdíjakat 12-én utalják át, így a korábbi határidő azt jelentené, hogy a gázszámlát korábban kellene kifizetniük, mint ahogy a jelenlegi nyugdíjukat megkapják. Korábban a számlák befizetésének határideje 15-e volt, de a nyugdíjasok szervezetéhez érkezett számos panasz után a legutóbbi számlákon a dátumot 7-re módosították, ezért panaszt tettek.

Jó hír azonban, hogy a lakossági gázfogyasztóknak október 15-ig van idejük befizetni a számlájukat, még akkor is, ha korábbi esedékességgel rendelkeznek. Az ígéretek szerint a késedelmes fizetésnek nem lesznek következményei, beleértve a késedelmi kamatot is.

Végezetül hangsúlyozták, hogy az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit, hogy zökkenőmentes szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek.

A Miniszterelnöki Hivatal minisztere egy szeptember 29-i kormánytájékoztatón is említést tett a kérdésről. Elmondta, hogy a kormánynak részesedése van a vállalatban, így elegendő lenne október 15-ig kifizetni a számlákat késedelmi kamatok nélkül. A következő számláknál a korábbi esedékességre térnek vissza – tette hozzá – írja az MTI.

Hirdetés
Előző poszt

A kormány hamarosan elbocsátási tilalmat rendel el a magyar egészségügyben

Következő bejegyzés

Bőrminőség-javítás Juvederm Volite-tal – Csalogány Orvosi Központ

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások