Hirdetés

Novembertől emelkednek a gázárak

Hirdetés

Augusztustól a háztartási fogyasztók (az egyetemes szolgáltatás keretében) csak 63 645 MJ/év (minimum 1 729 m3/év) erejéig kapnak kedvezményes áron gázt, ezen felül a mindenkori piaci versenypiaci árat kell fizetniük. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nyáron kiadott rendeletében a földgáz kiskereskedelmi piaci árát augusztus 1-jétől szeptember 30-ig 21 416 forint/MJ-ban határozta meg. November 1-től.

Az átlagfogyasztásnál magasabb áron vásárló fogyasztók 2022 novemberétől decemberéig 22 002 forint/MJ áron vásárolhatnak gázt.
És ahogy az ár változik, az MVM Next Energy Trading AOZT most lehetőséget kínál az ár diktálására.

2022. november 1-jétől 2022. november 15-ig minden lakossági gázfogyasztó november 1-jén diktálhatja az óradíját.
Az MVM az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a mindössze egy forint/mJ árváltozás csak azokat a gázfogyasztókat érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagos fogyasztási szintet (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év). Köbméterben kifejezve az áremelkedés közel 22 forint lesz.

A diktátum nem kötelező és nem is szükséges az éves kedvezményhatáron belül fogyasztó ügyfelek számára, mivel a kedvezményes ár az átlagfogyasztás mértékéig garantált.

Ha a vonalak vagy az online felület nem állnak rendelkezésre, és az ügyfél diktálni szeretne, az MVM Next azt javasolja, hogy az ügyfelek próbálják meg egy későbbi, kevésbé alkalmas időpontban leolvasni a készüléket. A mérőórák leolvasása időpont egyeztetés után az MVM Next ügyfélszolgálati irodákban adható le. Ebben az esetben a szolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében hozzanak magukkal egy friss számlát.

Hirdetés
Előző poszt

Valóban Magyarország a legkorruptabb ország az EU-ban?

Következő bejegyzés

A kormány korrupcióellenes rendszert hoz létre az EU számára

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások