Hirdetés

Hogyan kereshet egy nyugdíjas extra pénzt havonta

Hirdetés

Sajnos nem minden nyugdíjasnak sikerül megélhetést biztosítani idős korában. És hogy talpon maradjanak, sokan részmunkaidős munkát választanak kiegészítő jövedelemforrásként. Érdekes módon a fejlett nyugdíjasoknak sikerül pénzt keresniük anélkül, hogy az adóhatóságok figyelmét felkeltették volna.

A Minijob garantált jövedelmet kínál a nyugdíjasoknak anélkül, hogy adót kellene fizetniük az összeg után” – mondja a Szövetségi Foglalkoztatási Ügynökség. Fontos megjegyezni, hogy a Minijobra teljes egészében a törvényes minimálbér vonatkozik.

A munkáltatók általában maguk fizetnek 2%-os átalányjövedelemadót a minijobban foglalkoztatottak után, így a nyugdíjasok mentesülnek a kiegészítő járulék megfizetése alól. Másrészt, ha a munkáltató nem fizet átalányadót, a teher közvetlenül a munkavállalót terheli. De vegye figyelembe: Ha az adót saját maga tervezi befizetni, az összeget az Ön személyes adókulcsa alapján számítják ki, amely mindig magasabb, mint 2%!

Vannak olyan speciális esetek, amikor a Minijobbal rendelkező nyugdíjasok növelhetik havi, adómentes és kiegészítő társadalombiztosítási jövedelmüket. Ez a sportegyesületek edzőire vonatkozik, beleértve a fix fizetést kapó edzőket, edzőket vagy felügyelőket is.

Hirdetés
Előző poszt

Soha ne aludj e 4 pozíció egyikében sem!

Következő bejegyzés

15 trükk, amivel pofátlanul kijátszható a rezsiemelés: így spórolj a hűtőn, sütőn, mosógépen

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások