Hirdetés

7 egyszerű módszer a fejfájás enyhítésére

Hirdetés

1. Jeges borogatás banánhéjjal

Ez a módszer elsőre furcsának tűnhet. A banánhéjba csomagolt jég azonban csak egy klasszikus, kalciumban gazdag hideg borogatás. Az orvosok azt javasolják, hogy a fejre és a nyakra kenve enyhítsék a migrénes fejfájást.

2. Olívaolaj

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az olívaolaj a halolajhoz hasonlóan hatékonyan csökkenti a rendszeres migrénes rohamok gyakoriságát, időtartamát és intenzitását felnőtteknél. Ennek oka az olaj magas omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavtartalma, amely a véralvadást és az érfal ellazulását szabályozó hormonok része.

3. Levendulaolaj

Már két csepp levendula egy kis edény forró vízben hígítva enyhítheti a migrént. Egyszerűen lélegezze be a levendulapárát, és érezze a megkönnyebbülést. A kutatások szerint 15 perc levendulapárát belélegezni biztonságos és hatékony gyógymód a migrénes fájdalom ellen. A levendula csökkenti az irritációt, stabilizálja a hangulatot, ellazítja az izmokat és oldja a feszültséget.

4. lenolaj

A lenmagot már az ókori Egyiptom óta fogyasztják gyógyászati célokra. A koleszterinszint csökkentésére és a szervezet tisztítására, székrekedés, mellkasi fájdalom, hőhullámok és migrén kezelésére használják.

A lenmag magas rost- és omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, ami javítja az agyműködést és csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Az orvosok azt javasolják, hogy a lenmagot turmixokhoz, salátákhoz, zabpehelyhez adjuk, vagy egyszerűen csak vízzel fogyasszuk. A magok rendszeres fogyasztása csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát.

5. Méz

A legújabb tanulmányok szerint napi 2 teáskanál természetes méz fogyasztása megelőzheti a migrénes rohamokat. Az orvosok azt is javasolják, hogy a migrén első jeleire egy egész evőkanál mézet fogyasszunk.

Hirdetés
Előző poszt

Fizikai fittség vagy mentális egészség a 40 év felettiek számára: melyik a fontosabb?

Következő bejegyzés

6 módja az aszpirin otthoni használatának

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások