Hirdetés

Emelkednek a gáz- és villanyszámlák Magyarországon

Hirdetés

A Magyar Közlönyben csütörtökön jelentek meg az árcsökkentő intézkedések részletei, amelyek most már hivatalosan “áram- és gázszámla-csökkentésnek” nevezhetők. Ezek azt mutatják, hogy sok “átlagon felüli” fogyasztású háztartás számára a gáz és a villamos energia ára meredeken emelkedni fog, de nem feltétlenül a piaci ár alá, ellentétben a kormányzati szolgálatok állításaival. Eközben az elmúlt hetekben több európai kormány is intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy elkerüljék a legsebezhetőbbek számára a közüzemi díjak hirtelen megugrását.

A kormány azt állítja, hogy a háztartási fogyasztók háromnegyede érintett, és csak a többieknek kell megfizetniük a piaci árat, de azóta több számítás is megjelent, amelyek szerint a potenciálisan érintett családok és háztartások száma jóval meghaladja a 25 százalékot.

A kormányzati jelentések továbbra is azt állítják, hogy a lakosságot meg fogják védeni a megfizethetetlen piaci áraktól, de hogy mi fog valójában történni, azt a közeljövőben elemzők fogják megmondani.

“A villanyszámla-csökkentés Európában egyedülálló intézmény, amely megvédi a magyar családokat az energiaválságtól, és a jövőben is meg fogja védeni” – mondta az ellenállási biztos Tusnádfürdőn, ahol azt is elmondta, hogy “a lakosság számára az átlagos fogyasztási szint felett is a valós piaci ár alatt határozták meg a villany- és gázfogyasztás árát”.

Hirdetés
Előző poszt

A nyugdíjasok csalódottak lesznek a kifizetések miatt

Következő bejegyzés

Hogyan tartsa egészségesen a prosztatáját: hasznos tippek minden férfi számára

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások