Hirdetés

Hogyan tudok pénzt megtakarítani a közüzemi számlákon?

Hirdetés

A kamatok emelkedését nem tudjuk megakadályozni, de ha ismer néhány trükköt, csökkentheti a számláin szereplő összeget. Fogadja meg a tanácsunkat, és ne pazarolja a pénzét.

Kapcsolja le a nem használt szolgáltatásokat
Az egyetlen közüzemi szolgáltatás, amelyről nem lehet lekapcsolni, a fűtés, a víz, a csatornázás és a lakáskarbantartás.

Olvassa el figyelmesen a nyugtát. Lehet, hogy talál rajta egy vagy több olyan szolgáltatást, amelyet nem használ. Lehet, hogy ez egy vezetékes telefon vagy egy rádió, amiről nem tudsz. Kapcsoljon ki minden olyan szolgáltatást, amelyre nincs szüksége.

Többtarifás fogyasztásmérő telepítése
Vannak egy, két és három tarifás mérőórák. Ez utóbbiak segítenek a legtöbb pénzt megtakarítani – három különböző díjszabás szerint követik nyomon az áramfogyasztást.

A legdrágább időpontok 07:00 és 10:00, valamint 17:00 és 21:00 között vannak.

A kedvezőbb költségvetésű napközben – 10:00 és 17:00 között

olcsóbb éjszaka – 23:00-tól 07:00-ig

Ez a megközelítés akár negyedével is csökkenti az áramszámlát, még akkor is, ha a hűtőszekrénye állandóan be van kapcsolva. Az ilyen mérők beszerelése azok számára is kényelmes lesz, akik egész nap a munkahelyükön dolgoznak, és 23:00 óra után vagy késleltetett reggeli induláskor működtetik a mosógépet és a mosogatógépet.

Vigyázzon a vízre
Van itt néhány fontos tipp:

Zárja el a csapot, amikor fogat mos, borotválkozik vagy mosogatószert használ az edényekhez. A pazarló vízsugár egyáltalán nem gazdaságos.

Egy 10 perces zuhanyozás körülbelül fele annyi vizet használ, mint egy kádfürdő. Ez egyszerre 70-80 liter megtakarítást jelent. Most szorozza meg ezeket a litereket a családban élők számával és az év napjainak számával. Egy egész tengernyi vizet kapunk, amit lehúzunk a lefolyón.

Fontolja meg egy mosogatógép beszerzését. 2-3-szor kevesebb vizet használ, mintha kézzel mosogatna a csap alatt. Este 11 óra után használja a mosogatógépet, ha többtarifás mérőórája van.

Szereltessen fel vízmérőt. A norma a lakásban bejelentett személyenként öt köbméter melegvíz és hét köbméter hidegvíz havonta – ez 12 000 liter. A valóságban sokkal kevesebbet költ, mint amennyit a közüzemi számla mutat, ami azt jelenti, hogy túlfizet.

Javíttassa meg a vízvezetékeket. Még egy kis hiba esetén is körülbelül három köbméter víz szivároghat ki észrevétlenül a ciszternából egy hónap alatt. Ugyanennyi jön egy csöpögő csapból is. Miért kellene fizetnie a nem használt vízért?

Hirdetés
Előző poszt

Horoszkóp a 2023-as évre a Fekete Víznyúl számára

Következő bejegyzés

12 élelmiszer, amely segít csökkenteni a koleszterinszintet

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások