Hirdetés

Hogyan veheted rá a férjedet, hogy hagyja abba az ivást?

Hirdetés

Lássuk be, szinte lehetetlen rávenni a férjét, hogy hagyja abba az ivást. Természetesen meg lehet gyógyítani a férjet meggyőzéssel, végtelen agymosással, vagy a válás, a gyerekek, a betegség és más trükkök manipulálásával, amelyekhez a feleségek általában folyamodnak. Ritka kivétel, ha az ember maga akar önként kódolni. A kódolás egy bizonyos ideig tart, utána a férj ivása csak fokozódik.Ezenkívül a kódolt férfi gyakran dühössé, ingerlékennyé válik, olyan jellemvonásokat mutat, amelyek korábban nem voltak rá jellemzőek (ez azoknak a feleségeknek a szavaiból ismert, akik férjükkel együtt végigjárták a “korrekciójának útját”). Más nők arról beszélnek, hogy hirtelen megjelenik az indokolatlan féltékenység, a gyanakvás, vagy a férfi mohóvá válik, és “minden fillért” számon tart. Nem véletlen, hogy a szenvedélybetegséggel foglalkozó orvosok és pszichoterapeuták egyöntetűen azt állítják, hogy a kódolt embernek segítségre van szüksége ahhoz, hogy hobbit, új hobbit, új barátokat, bármilyen tevékenységet találjon, amely “pótolja” azt a helyet és időt, amelyet az ivás foglalt el. Az egyszerű kódolás és az ügy lezártnak tekintése hosszú távon nem működik. Hacsak az illető nem akarja abbahagyni az ivást.

A feleség nem tudja rávenni a férjét, hogy hagyja abba az ivást. Van kiút!

Van kiút, de egy nő számára nehéz megérteni. A női psziché úgy van felépítve, hogy egy nő keres valakit, akit hibáztathat boldogtalan életéért, könnyebben látja magát áldozatnak. Ez kényelmesebb, mint elfogadni azt az érvet, hogy talán azért iszik a férje, mert én csinálok valamit rosszul. A nő azt akarja, hogy a férje megváltozzon. Valójában a férj megváltoztatása a feleség megváltoztatásával kezdődik.

A feleségnek meg kell tanulnia, hogyan teremtsen olyan tendenciákat, amelyek végül a férje változásához vezetnek. Egy ember, aki már megváltozott (észrevétlenül), egy nap azt mondhatja magának, hogy nem akar inni. Lehet, hogy fokozatosan hagyja abba az ivást, de az is lehet, hogy hirtelen “abbahagyja”. De egyedül. Nincs nyomás, nincs kódolás.

Mit jelent a trendteremtés?

Az irányadó alatt azt értjük, hogy nem közvetlenül a férjét irányítja.

Az ilyen útmutatásnak arra kell irányulnia, hogy a legjobbat hozza ki a férfiból. Egy nő az, aki képes ilyen irányzatot létrehozni. Egy intelligens és bölcs nő.

Hallottál már olyan történetekről, amikor egy férj ivott, majd megismerkedett egy másik nővel, és teljesen felhagyott az ivással? Vagy egy másik eset, amikor egy férfi elhagyta a feleségét, aki mindig is rossz ember volt, és ezért ivott. Egyszerűen elment egy bérelt lakásba, és elkezdett egyedül élni, egyedül. Nyáron a legközelebbi helyi folyókhoz és tavakhoz utazott, télen pedig síelni járt. Nem volt pénze külföldi utazásokra, és nem is volt rá szüksége. Érdekelni kezdte az élet. Az ivással is teljesen felhagyott. Az ilyen példák azt mutatják, hogy az ember kész változtatni az életén, beleértve az alkoholról való leszokást is.

A fokozatos változás módszerét javaslom, de nem a férj, hanem a feleség számára. A nő megváltozik, a férfi pedig abbahagyja az ivást. Ez a paradoxon. Furcsának és nem valóságosnak tűnhet, de csak azoknak, akik nem ismerik a pszichológiát. Számomra, pszichológus számára az ilyen változások nemcsak érthetőek, hanem megmagyarázhatóak is. Megmagyarázható a női és a férfi psziché közötti különbség jelenségének pozíciójából. Sok ügyfelem óriási családi változásokat ért el, és nem csak a férjeik alkoholfogyasztása tekintetében. A családi kapcsolatokban minőségi javulás tapasztalható. A női psziché labilis és rugalmas, könnyen változtatható. A lényeg az, hogy a változások jó irányba haladjanak, és ne tartalmazzanak hibákat.

Amikor a feleség nyíltan parancsol a férjnek, vagy folyamatosan állításokat ad neki, vagy átveszi az anyuka szerepét, aki a legjobban tudja, mi a jó és mi a rossz – ez a viselkedés irritálja a férfit. Ez nem éppen kompetens viselkedés a feleség részéről, és a férj ellenáll neki.

Néhány férfi nyíltan és érthetően kimutatja ellenállását a nővel szemben, esetleg becsapja az ajtót, ököllel az asztalra csapkod, bizonygatja és védi fontos pozícióit stb.

Mások természetüknél és temperamentumuknál fogva egészen másképp viselkedhetnek. Az ilyen emberek mélyen legbelül élik meg az érzéseiket. A házasélet kezdetén előfordulhat, hogy megpróbáltak vitatkozni, és a feleségétől eltérő véleményükhöz való jogukat is érvényesítették. Valószínűleg szerették és szeretik a nőjüket, és a feleségük egészsége és a család nyugalma érdekében elkezdenek hallgatni, hogy ne súlyosbítsák a vitás helyzeteket. Nem engedhetik meg maguknak, hogy elsétáljanak, mert belsőleg felelősek a családjukért és a gyermekeikért. De a férfi lelke állandóan nyomasztja, a családi helyzetről alkotott gondolatai szomorú következtetésekre vezetik. A férfiak nem tudják elviselni belső kellemetlenségeit, ezért inni kezdenek.

Egy bosszús (és elnyomott) férj nem mindig képes reflektálni lelki állapotára. A reflexivitás egy pszichológiai kifejezés, amely azt a folyamatot magyarázza, amikor az ember figyelmét önmagára és tudatára, viselkedésére fordítja, és képes azokat újragondolni. A nők hajlamosabbak az elmélkedésre.

Az ember talán nem érti állandó belső kellemetlenségének okait. Néha az ember nem akarja megérteni a belső állapotát. A férfi talán azért nem akar elgondolkodni a történteken, mert a reflexióból rájön, hogy a következő lépést meg kell tennie, ami olyan komoly fordulatot hozhat a család életében, hogy végül úgy dönt, jobb, ha nem nyúl a gyenge ponthoz. Az ilyen reflexiók miatt az ember pszichéje állandó feszültségnek van kitéve. Köztudott, hogy ahol feszültség van, ott a test ellazulásra törekszik. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb férfi az egyetlen könnyen elérhető kikapcsolódási módot, az alkoholt választja. A kellemetlen érzés tompítására a férfiaknak van egy jól bevált módszerük: leisszák magukat. És ismét az alkoholért nyúl. Lehet, hogy az alkohol valóban enyhítette a szorongást, a gyászt, az ürességet, a veszteséget és más negatív érzéseket, és a test emlékszik az élményre. A férfi újra és újra az alkoholban keres enyhülést belső kellemetlenségére. Így működik a férfi belső világa, és az, hogy felszólítjuk, hogy adjon értelmet saját alkoholfüggőségének, kevéssé célravezető út. A részeges férjek feleségei rossz gombot nyomnak meg, amikor azt akarják, hogy a férjük hagyja abba az ivást.

Hirdetés
Előző poszt

Néhány szó arról, hogy mennyire könnyű volt leszoknom a dohányzásról

Következő bejegyzés

Jó táplálkozás a magas vérnyomáshoz

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások