Hirdetés

Az ananászlé és a Coca-Cola belülről rombolja a szervezetedet?

Hirdetés

Az ananász néha égető érzést okoz, a kóla pedig nemcsak frissítő italként, hanem hatékony tisztítószerként is ismert. Ez azt jelenti, hogy ugyanilyen hatással lehetnek a szervezetre, belülről korrodálva azt?

Az ananász hatása a szervezetre

Az ananász nagy gyümölcs (akár 2 kg), üdítően édes ízzel. Csak akkor fejleszti ki ezeket a tulajdonságait, amikor már teljesen érett. Előtte az ananász maró hatású – égeti az ajkakat és a szájat, ezért nem eszik úgy, ahogy van.

A cellulóz 86%-ban vízből áll. Tartalmaz továbbá 12-15 mg cukrot (főként szacharózt), 0,7 mg szerves savakat (főként citromsavat) és körülbelül 50 mg aszkorbinsavat. Az ananász vitaminokban (C, A, B1, B2, B6, PP) és ásványi anyagokban (kálium, vas, cink, réz, kalcium stb.) gazdag.

A banánnal ellentétben az ananász nem érik be a betakarítás után, ezért csak az érett szárakat szedjük le

Az ananász egyedülálló összetevője a bromelain. Ez egy proteolitikus enzimekből álló komplex. Feladatuk a fehérjeanyagok aminosavakká történő lebontása. A gyomorban bromelain-szerű enzimek vannak, amelyek megemésztik az ételt.

Érdekes tény: a gyümölcsnek az a része, amelyet megeszünk, egy nagyszámú, összeolvadt gyümölcsből álló fürt. A gyümölcsök teljes beérése körülbelül 3 évig tart.

Az ananászlé tehát nem képes belülről felemészteni a szervezetet – csak az ételek gyorsabb emésztését segíti elő. Ezért a sok húst tartalmazó, nehéz étkezés közbeni fogyasztása segíti a szervezetet a jobb feldolgozásban és a fehérjék asszimilálásában.

A gyümölcslé fogyasztására még mindig vannak bizonyos korlátozások, de ezek a gyümölcslében lévő savakkal és a gyomornedv savasságára gyakorolt hatásukkal kapcsolatosak. Ezért az ananász nem ajánlott a gyomor-bélrendszeri betegségekkel diagnosztizált emberek számára.

Hirdetés
Előző poszt

Miért van az, hogy egyes autóknál a benzintartály jobbra, másoknál pedig balra van?

Következő bejegyzés

Ez az 5 tünet szívelégtelenségre utal – a száraz köhögés az egyik

Hirdetés
Kapcsolódó hozzászólások